Familieterapi

Familie terapi

Årsagerne til at opsøge en familieterapeut kan være mange. Fælles for dem alle er ønsket om at finde mening i det, der lige nu står i vejen for de ønskede måder at være sammen på. 

Er I kommet på glatis i familielivet…?

Måske står du i en situation hvor du ikke forstår dit barns opførsel eller, du har følelsen af at mangle redskaber til at håndtere en udfordrende situation. Du ender med at skælde ud, true og bebrejde dit barn, selvom du ønsker dig det modsatte. Det kan også være, at der generelt er et højt konfliktniveau i familien eller, at du oplever usikkerhed i din rolle som forælder. Måske er I som voksne uenige om børneopdragelsen, og det fører til konflikter mellem jer.  

Hvad skal vi tale om?

Familieterapi tager ofte udgangspunkt konkrete problemstillinger, længsler, udfordringer eller ønsker – alt lige fra hverdagskonflikter til større kriser. Emnerne spænder bredt, men kan f.eks. være:

  • Problematikker omkring småbørns eller teenagers opvækst og trivsel
  • Uudholdelige og drænende søskendekonflikter
  • Udfordringer i den sammenbragte familie
  • Uenighed mellem de voksne omkring om opdragelse, regler og grænser
  • Opslidende magtkampe mellem voksne og børn
  • Et ønske om at styrke forældresamarbejdet efter en skilsmisse

Familieterapi er en enestående mulighed for at få øje på andre handlemuligheder og blive klogere på sig selv, sine børn og på jeres indbyrdes relationer.

Kontakt, kærlighed og relationer

Det bærende element i vores relationer er kontakt og kærlighed. Og de forældre, jeg taler med, har altid masser af kærlighed til deres børn. Hos mig handler det ikke om at være rigtig og forkert. Jeg dømmer ikke. Jeg er på relationen og kærlighedens side, og hjælper jer til at være det samme. Vi folder samspillet ud, finder resurserne og de handlemuligheder, der får jer tilbage på det spor, I ønsker.

 Jeg tror grundlæggende på, at vi altid gør vores absolut bedste ud fra de ressourcer vi har i den pågældende situation. Det gælder både børn og voksne. Og jeg ved også, at det ofte er overraskende små justeringer, der kan ændre dit familieliv til lige præcis det, du ønsker dig.

 

Skal børnene med til familierådgivning?

I kærlighedens navn, ønsker vi ofte at skåne vores børn fra de svære samtaler og komplicerede følelser. Men børn sanser og mærker allerede alt det, der foregår i familien. Også det, der ikke bliver talt om. Derfor kan det være en stor lettelse for børn at deltage i samtalerne med en familieterapeut. Børn i alle aldre kan sagtens være med og har ofte noget vigtigt at bidrage med. Samtidig kan der selvfølgelig være gode grunde til, at I ikke ønsker, at jeres børn deltager. Dette ved I bedst.

Tak for et par virkelig gode samtaler. De sidste par ugers indsats har resulteret i en helt anden positiv spisesituation herhjemme. 

 Jeg spurgte dig i begyndelsen af forløbet – måske en anelse i afmagt – om du ikke havde en manual for spisesituationer… Den findes heldigvis ikke – men du har lært mig, at der findes en vej, som virker autentisk og ligetil på samme tid. 

Din vejledning har hurtigt båret frugt. Den skaber mening og kan sættes i snorlige sammenhæng til min måde at håndtere hverdagens andre situationer på.

Samarbejdet med dig har forandret spise-dramaerne til hyggelig spisetid. Tak for det!”

Maj

Mor til pige på 6 år

Du kan bestille tid ved at ringe eller sms’se til:

23 36 44 47

Hvis du er i tvivl om jeg kan hjælpe dig/jer, kan vi tage en gratis uforpligtende snak på telefonen.